torstai 5. joulukuuta 2013

Matkamiehen kuulumisia

Mun vauva on 1v.! Ihana, ikimuistoinen vuosi takana. Odotusaika tuntui paljon pidemmältä kuin vuosi Wn kanssa. Hurmaava tapaus! Viikonlopun juhlimme Wn synttäreitä, mutta sitten suuntasimme Teneriffan lämpöön Jussin treenileirille. Meillä on nyt Wn kanssa reilu pari viikkoa aikaa nauttia auringosta, rantaleikeistä ja uimisesta. Palaamme kotiin vielä sopivasti ennen joulua. 

W on jo kokenut matkustaja ja lennot ovat aina sujuneet hyvin. Lyhyet pätkät hän on nukkunut, mutta pidemmätkin ovat menneet murheitta. Tällä kertaa kuitenkin mietin hieman tarkempaan, miten Wn jaksamista voisi auttaa. Kävelyn opittuaan lapset eivät malta ihan yhtä hyvin pysyä paikallaan, ainakaan 6,5 tunnin lentoa. Välillä käytiin käytävällä käppäilemässä, mutta omalle paikalle oli järjestettävä huomattavasti enemmän ohjelmaa kuin esimerkiksi silloin kun W matkusti lennot baby basketissa.

W:llä oli oma Fisher Pricen "iPhone", jossa on aikuisen makuun erittäin miellyttävä äänitaso. Matkan aikana oli välillä lupa tutkiskella äidin ja isän puheliamiakin. Kuvien katselu on kivaa, mutta ehdottomasti hauskinta on painaa sitä yhtä ja ainoaa nappia, joka puhelimesta löytyy.


Meillä on myös iPadillä sovelluksia W:lle. Ne viihdyttävät pitkään matkalla. Lisäksi on yksinkertaisempaa käyttää esim.kuvakirja sovellusta kuin kantaa käsimatkatavaroissa iPadin lisäksi kirjoja. Tuossa alla on kuva hauskasta pianosovelluksesta Giggle gang, jossa hahmot tanssivat kun W soittaa.


Wn ruokailu lennon aikana on helppoa, koska enään ei tarvitse syöttää. Valitsimme lennolle ruokia, joiden syöminen sujuu itsenäisesti ilman aikuisen apua. Mm. ruisleipää ja banaania. Täällä perilläkin on tietysti helpompaa kun W ei tarvitse omia ruokia vaan voi syödä samaa kuin aikuisetkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti